Ριζότο με λεμόνι, κολοκυθάκια και βασιλικό

photo Ριζότο με λεμόνι, κολοκυθάκια και βασιλικό

Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτεις τα κολοκύθια, το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτεις λίγο από τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις ελαφρά και ανακατεύεις. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός, προσθέτεις κι άλλον σιγά σιγά μέχρι να τελειώσει. Ανακατεύεις διαρκώς για να μην κολλήσει το ρύζι σε όλη την διάρκεια που προσθέτεις τον ζωμό. Μόλις το ρύζι χυλώσει, σβήνεις την φωτιά και προσθέτεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις να πάει παντού, πασπαλίζεις με το ξύσμα λεμονιού  και σερβίρεις στα πιάτα. Γαρνίρεις με λίγο βασιλικό κάθε πιάτο.

Υλικά για 6 άτομα

250 γρμ ρύζι αρμπόριο

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

250 γρμ κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες

3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές λάδι ελιάς

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

750 ml ζωμό λαχανικών ζεστό

50 γρμ τριμμένη παρμεζάνα 

Aπό τη Sofia Carmagnola  

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας