Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

photoΖυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο

Alfredo στη Ρώμη.                                 

Είναι πολύ απλή, και βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιούμε, δηλαδή το βούτυρο και την παρμεζάνα Reggiano. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλη για δίαιτα γιατί έχει απίστευτα πολλές θερμίδες. Αν υποκύψετε τελικά στον πειρασμό, εναλλακτικά φτιάξτε την με λιγκουίνι ή ταλιατέλες, είναι υπέροχη.

Υλικά

200 γρμ tortellini

125 γρμ ανάλατο βούτυρο

100 γρμ τριμμένη παρμεζάνα

200 γρμ πηχτή κρέμα γάλακτος

μοσχοκάρυδο τριμμένο,

αλάτι, πιπέρι

Βράζεις τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, λιώνεις το βούτυρο μαζί με την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά,  σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσέχεις να μην βράσει. Ρίχνεις λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα ρίχνεις στη σάλτσα ανακατεύοντας. Ρίχνεις την παρμεζάνα και ανακατεύεις καλά, να λειώσει και να γίνει μια ομοιογενής πλούσια κρέμα.

 

από τη Sofia Carmaniola

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας