Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

500 γρ. ζάχαρη

750 ml νερό

150 γρ. μαργαρίνη

150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη

150 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν μια βράση. Βράζω μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι και αποσύρω από τη φωτιά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο καβουρδίζω το σιμιγδάλι με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το σιμιγδάλι, για 5 - 6 λεπτά. Ρίχνω τα φουντούκια και συνεχίζω το καβούρδισμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το σιρόπι. Επειδή το σιρόπι πιτσιλάει έντονα προσέχω πολύ όταν το ρίχνω ώστε να μην κάψω τα χέρια μου. Ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λασπώδες μείγμα. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη βανίλια ανακατεύοντας. Αν δω οτι το μείγμα κοχλάζει και κάνει μεγάλες φουσκάλες χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και την κουβερτούρα. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Λαδώνω μια μέτρια στρογγυλή φόρμα και αδειάζω εκεί τον χαλβά. Αφήνω το χαλβά για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και τον ξεφορμάρω.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Παγωτό Mojito

1 κουτί γάλα εβαπορέ light, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κουτί...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Χταπόδι ψητό

1 χταπόδι μικρό, 1/4 φλιτζανιού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γρανίτα βερίκοκο

500 ml βερίκοκα πολτοποιημένα, 500 ml...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σορμπέ μπανάνας

250 γρ. μπανάνες, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας