Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

500 γρ. ζάχαρη

750 ml νερό

150 γρ. μαργαρίνη

150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη

150 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν μια βράση. Βράζω μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι και αποσύρω από τη φωτιά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο καβουρδίζω το σιμιγδάλι με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το σιμιγδάλι, για 5 - 6 λεπτά. Ρίχνω τα φουντούκια και συνεχίζω το καβούρδισμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το σιρόπι. Επειδή το σιρόπι πιτσιλάει έντονα προσέχω πολύ όταν το ρίχνω ώστε να μην κάψω τα χέρια μου. Ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λασπώδες μείγμα. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη βανίλια ανακατεύοντας. Αν δω οτι το μείγμα κοχλάζει και κάνει μεγάλες φουσκάλες χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και την κουβερτούρα. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Λαδώνω μια μέτρια στρογγυλή φόρμα και αδειάζω εκεί τον χαλβά. Αφήνω το χαλβά για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και τον ξεφορμάρω.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Κρέμα μόκα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, 1 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Λουκουμάδες με μπανάνα

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,30 γρ. μαγιά νωπή,1 κουταλάκι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γιαουρτόπιτα

160 γρ. ζάχαρη, 160 γρ. μαργαρίνη, 2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς

μήλα, ανανάς κομπόστα, φυστίκια...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας