Σαρλότ ανανά

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κομπόστα ανανά

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

2 κουτιά ζελέ ανανά

1,5 κούπας κρέμα γάλακτος

 

Για τη γαρνιτούρα:

150 γρ. σαντιγί

κόκκινα και πράσινα κερασάκια μαρασκίνο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την κομπόστα κρατήστε 1 ρόδα ανανά για το γαρνίρισμα και κόψτε τις υπόλοιπες σε λεπτά κομματάκια. Στραγγίστε την κομπόστα, μετρήστε το σιρόπι και συμπληρώστε με νερό, μέχρι να γίνει 3 κούπες. Βάλτε το μισό σε μικρή κατσαρόλα επάνω στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά και διαλύστε μέσα τα ζελέ. Ρίξτε κι ανακατέψτε το κρύο σιρόπι και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο.

 

Όταν αρχίσει να πήζει ελαφρά βγάλτε το από το ψυγείο. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει ελαφρά. Ρίξτε μέσα το ζελέ και συνεχίστε το χτύπημα άλλα 2 λεπτά, ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές αφράτο μίγμα. Αφήστε το να πήξει λίγο, ρίξτε μέσα κι ανακατέψτε ελαφρά τα κομματάκια του ανανά. Αδειάστε το μίγμα σε μια φόρμα που έχετε στρώσει και περιτριγυρίσει με τα σαβουαγιάρ. Βάλτε τη σαρλότ στο ψυγείο, αρκετές ώρες, να πήξει εντελώς.

 

Πριν τη βγάλετε από τη φόρμα, περάστε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο τοίχωμα της φόρμας και τα σαβουαγιάρ και κατόπιν ξεκουμπώστε το στεφάνι κι αφαιρέστε το. Μεταφέρετε τη σαρλότ σε πιατέλα μαζί με το δίσκο της φόρμας. Στολίστε τη με σαντιγί, τον ανανά που κρατήσατε και τα κόκκινα και πράσινα κερασάκια μαρασκίνο.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας