Πένες με τέσσερα τυριά

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πένες

1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα

1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

1 κούπα τριμμένο πεκορίνο

1 κούπα κρέμα γάλακτος

ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό και βράζουμε τις πένες. Τις στραγγίζουμε, τις κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό και τις ανακατεύουμε με λίγο λάδι. Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πένες και τον βασιλικό. Συνεχίζουμε με το γάλα και τα τυριά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας