Κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι

photo

ΥΛΙΚΑ

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250γρ βούτυρο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

5 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας