Ριζότο με καλαμαράκια

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμαράκια

2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο

1/4 ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

400 γρ. φρέσκες ντομάτες

5 φλιτζάνια βραστό νερό

2 κουταλιές βούτυρο

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και λίγο βραστό νερό. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό για να μαγειρευτεί το ρύζι και συνεχίζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο

250 γρ ζυμαρικά φουσίλι,200 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Καλαμαράκια τηγανητά

1 κιλό καλαμαράκια μικρά,τρυφερά, 1 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Τάρτα κοτόπουλου με μπέικον και τυριά

1 δόση ζύμη μπριζέ ή 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες, 5 φιλέτα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κρέας με πιπεριές και μανιτάρια

1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες,2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας