Ριζότο με καλαμαράκια

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμαράκια

2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο

1/4 ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

400 γρ. φρέσκες ντομάτες

5 φλιτζάνια βραστό νερό

2 κουταλιές βούτυρο

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και λίγο βραστό νερό. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό για να μαγειρευτεί το ρύζι και συνεχίζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Χταπόδι ψητό

1 χταπόδι μικρό, 1/4 φλιτζανιού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γρανίτα βερίκοκο

500 ml βερίκοκα πολτοποιημένα, 500 ml...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σορμπέ μπανάνας

250 γρ. μπανάνες, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κρέας με φασολάκια

Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) 1 μεγάλο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας