Ριζότο με καλαμαράκια

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμαράκια

2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο

1/4 ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

400 γρ. φρέσκες ντομάτες

5 φλιτζάνια βραστό νερό

2 κουταλιές βούτυρο

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και λίγο βραστό νερό. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό για να μαγειρευτεί το ρύζι και συνεχίζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Κοτοσαλάτα με χρωματιστές πιπεριές

500 γρ. στήθος κοτόπουλου, 1/2 μαρούλι, 1 πιπεριά...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μανιτάρια με σάλτσα κρασιού

1/2 κιλό μανιτάρια Πόρτο Μπέλο, 1 κρεμμύδι, 1...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

2 φλιτζάνια κοτόπουλο,4 φλιτζάνια...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γίγαντες φούρνου με φέτα

500 γρ. γίγαντες, 200 γρ. φέτα, 1...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας