Ριζότο με καλαμαράκια

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καλαμαράκια

2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο

1/4 ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

400 γρ. φρέσκες ντομάτες

5 φλιτζάνια βραστό νερό

2 κουταλιές βούτυρο

3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και λίγο βραστό νερό. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το νερό για να μαγειρευτεί το ρύζι και συνεχίζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σνίτσελ με τυρί στο φούρνο

8 σνίτσελ χοιρινού, 2 κούπες τριμμένο τυρί ρεγκάτο, 2 κρέμες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σολωμός με μανιτάρια

1 φέτα σολωμό κομμένη στα 3, Λίγο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μοσχαράκι α λα κρέμ

2 κιλά μοσχαράκι φιλέτο,400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα, 2 σκελίδες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Παγωτό καραμέλα

3 κούπες γάλα, 1/2 κούπα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας