ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ λευκά μανιτάρια

2 πράσα (το άσπρο μέρος)

1 κύβο ζωμό λαχανικών

60 γρ βούτυρο

60 γρ αλεύρι

2 κρόκοι αυγών

150 ml κρέμα γάλακτος

1lt νερο

1 λεμόνι

αλάτι κ.π.

πιπέρι λευκό κ.π.

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με το πράσο. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το πράσο μέχρι να ξανθύνει, μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό-κύβο λαχανικών για να γίνει βελουτέ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε τσιγαρίσει και περάσει από λίγο χυμό λεμονιού. Βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά και στη συνέχεια τα περνάμε από μίξερ-μπλέντερ και από τρυπητό. Βάζουμε τα καρυκεύματα και δένουμε με κρόκους αυγών ανακατεύοντας και προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος στο τέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Κρέμα μόκα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, 1 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Λουκουμάδες με μπανάνα

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,30 γρ. μαγιά νωπή,1 κουταλάκι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γιαουρτόπιτα

160 γρ. ζάχαρη, 160 γρ. μαργαρίνη, 2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σαλάτα με φρούτα και ξηρούς καρπούς

μήλα, ανανάς κομπόστα, φυστίκια...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας