ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ

photo

ΥΛΙΚΑ

400 γρ λευκά μανιτάρια

2 πράσα (το άσπρο μέρος)

1 κύβο ζωμό λαχανικών

60 γρ βούτυρο

60 γρ αλεύρι

2 κρόκοι αυγών

150 ml κρέμα γάλακτος

1lt νερο

1 λεμόνι

αλάτι κ.π.

πιπέρι λευκό κ.π.

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με το πράσο. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το πράσο μέχρι να ξανθύνει, μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό-κύβο λαχανικών για να γίνει βελουτέ. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα μανιτάρια τα οποία έχουμε τσιγαρίσει και περάσει από λίγο χυμό λεμονιού. Βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά και στη συνέχεια τα περνάμε από μίξερ-μπλέντερ και από τρυπητό. Βάζουμε τα καρυκεύματα και δένουμε με κρόκους αυγών ανακατεύοντας και προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος στο τέλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Ομελέτα με σπαγγέτι

4 αυγά, 500 γρ. σπαγγέτι,10 φέτες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μανιτάρια πανέ

1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους, τριμμένη φρυγανιά, μοσχοκάρυδο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Πολυσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα, 400 γρ. πατάτες, 11...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Πέννες αλ «Μαφιόζο»

500 γρ. πέννες, 500 γρ. ντοματίνια, 500 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας