ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερό

1 βανίλια

1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό

1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη

λίγο κονιάκ ή cointreau

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή. Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Χοιρινές μπριζόλες με κρασί

6 χοιρινές μπριζόλες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 φύλλα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γαύρος παναρισμένος

1 κιλό γαύρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πακέτο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ταλιατέλες με γαρίδες

250 γρ. ταλιατέλες, 12 γαρίδες καθαρισμένες, 1...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

1/2 κούπας ελαιόλαδο,500 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας