ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερό

1 βανίλια

1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό

1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη

λίγο κονιάκ ή cointreau

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή. Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι.



Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας