ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερό

1 βανίλια

1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό

1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη

λίγο κονιάκ ή cointreau

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή. Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γαρίδες με κονιάκ

1 κιλό γαρίδες Νο20, λίγο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μανιταροκεφτέδες

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 σκελίδες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σαλάτα καλαμποκιού με τόνο

1 κονσέρβα καλαμπόκι,1κονσέρβα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μπιφτέκια με σάλτσα barbecue

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 3 σκελίδες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας