ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι νερό

1 βανίλια

1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο στο χυμό

1/2 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 1/2 με 2 ποτήρια ζάχαρη

λίγο κονιάκ ή cointreau

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε όσο αλεύρι πάρει, να γίνει ζύμη μαλακή. Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Πλάθουμε κουλουράκια ή με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς να ροδίσουν. Αν θέλουμε, βάζουμε και μέσα στη ζύμη σουσάμι.



Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σαλάτα Μεξικάνα

2 καλαμπόκια,3 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σαλάτα με αβοκάντο

1 αβοκάντο, 200 γρ. φύλλα από σπανάκι, 100 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Πατάτες με κρεμμύδια

2 κιλά μεγάλες πατάτες, 2 μεγάλα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γλώσσα με πατάτες

5 φιλέτα γλώσσα, 5 πατάτες, 1 κουταλιά...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ