Σουβλάκι με πίτα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μπουκιές

2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Αλάτι

Μισό λεμόνι

Ρίγανη

Κόκκινο πιπέρι

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για τις πίτες

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

Αλάτι

Χλιαρό νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά. Πλάθουμε το ζυμάρι και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να πάρουμε μια ελαστική ζύμη. Χωρίζουμε σε 8 μπάλες και τις ανοίγουμε πίτες. Θερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε μία μία τις πίτες μας τοποθετώντας τες και πιέζοντάς τες στο τηγάνι με τις άκρες των δαχτύλων μας. Μόλις φουσκώνει από τη μία μεριά κάνουμε το ίδιο και από την άλλη. Τις βάζουμε στην άκρη και φτιάχνουμε τα σουβλάκια. Κόβουμε το χοιρινό κρέας σε μικρούς κύβους και τους περνάμε σε καλαμάκια. Τα ψήνουμε στην ψησταριά μας ή και στο γκριλ της κουζίνας μας, τα ραντίζουμε με λεμόνι και προσθέτουμε και ρίγανη. Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη, και τις ζεσταίνουμε και αυτές μέχρι να ροδίσουν χωρίς να ξεραθούν. Βγάζουμε το κρέας από τα καλαμάκια και μαζί με τη ντομάτα, τα κρεμμύδια, κόκκινο πιπέρι και το μαϊντανό και τα βάζουμε στις πίτες και τις διπλώνουμε. Τυλίγουμε τις πίτες μας με λαδόκολλα.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας