ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μαργαρίνη

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

4 αυγά

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφετε με λίγη μαργαρίνη, μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 26-28 εκ. ή δύο μακρόστενες φόρμες και τις αλευρώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη και τη χτυπάτε για λιγο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ένα ένα τ' αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα ,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Πέννες αλ «Μαφιόζο»

500 γρ. πέννες, 500 γρ. ντοματίνια, 500 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Καραβίδες σαλάτα

1 κιλό καραβίδες, 1 κολοκυθάκι, 1μικρή...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κερασόπιτα

1 αυγό, χωριστά ο κρόκος απ' το ασπράδι, για να αλείψουμε την...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κοτόσουπα βελουτέ

1 κοτόπουλο περίπου 1,5 κιλό, 3 καρότα, 3...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας