ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μαργαρίνη

2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

4 αυγά

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφετε με λίγη μαργαρίνη, μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 26-28 εκ. ή δύο μακρόστενες φόρμες και τις αλευρώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη και τη χτυπάτε για λιγο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ένα ένα τ' αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα ,μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Χταπόδι ψητό

1 χταπόδι μικρό, 1/4 φλιτζανιού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γρανίτα βερίκοκο

500 ml βερίκοκα πολτοποιημένα, 500 ml...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σορμπέ μπανάνας

250 γρ. μπανάνες, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κρέας με φασολάκια

Υλικά 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) 1 μεγάλο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας