ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα

1/2 φλ. χυμό ανανά

1/2 φλ. ντοματοχυμό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γλώσσα τηγανητή

1 γλώσσα καθαρισμένη, 1/2 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κέικ μήλου

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις xρήσεις, 1/5 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μοσχάρι με κολοκυθάκια

1 κιλό μοσχάρι ελιά,1 κιλό μικρά κολοκυθάκια,3...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό,500 γρ. ζάχαρη,750 ml...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας