ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα

1/2 φλ. χυμό ανανά

1/2 φλ. ντοματοχυμό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Μελιτζάνες παρμεζάνα

750γρ. μελιτζάνες, ελαιόλαδο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κοτόπουλο α λα κρέμ

2 στήθη κοτόπουλου,2 μέτρια...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σπαγγέτι με σάλτσα φέτας

1 πακέτο σπαγγέτι, 300 γρ. φέτα τριμμένη,3 φρέσκα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γαρίδες κοκκινιστές με πατάτες

1 κιλό γαρίδες, 1 κιλό πατάτες, 4 ώριμες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ