ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα

1/2 φλ. χυμό ανανά

1/2 φλ. ντοματοχυμό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Χοιρινές μπριζόλες με κρασί

6 χοιρινές μπριζόλες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 φύλλα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γαύρος παναρισμένος

1 κιλό γαύρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πακέτο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ταλιατέλες με γαρίδες

250 γρ. ταλιατέλες, 12 γαρίδες καθαρισμένες, 1...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

1/2 κούπας ελαιόλαδο,500 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας