ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα

1/2 φλ. χυμό ανανά

1/2 φλ. ντοματοχυμό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Πιπεριές Φλωρίνης ψητές

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης,ελαιόλαδο, ξύδι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κρέμα μόκα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, 1 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Λουκουμάδες με μπανάνα

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,30 γρ. μαγιά νωπή,1 κουταλάκι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γιαουρτόπιτα

160 γρ. ζάχαρη, 160 γρ. μαργαρίνη, 2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας