ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα

1/2 φλ. χυμό ανανά

1/2 φλ. ντοματοχυμό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γαρίδες με κονιάκ

1 κιλό γαρίδες Νο20, λίγο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μανιταροκεφτέδες

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 2 σκελίδες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σαλάτα καλαμποκιού με τόνο

1 κονσέρβα καλαμπόκι,1κονσέρβα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μπιφτέκια με σάλτσα barbecue

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 3 σκελίδες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας