ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ξύδι

1 φλ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα

1/2 φλ. χυμό ανανά

1/2 φλ. ντοματοχυμό

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξύδι. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).Αν τη βάλουμε σε πλατύστομο βαζάκι και δεν το κλείσουμε σφιχτά, διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για μήνες (όχι στο ψυγείο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σπαγγέτι με ρολάκια μελιτζάνας

500 γραμμάρια σπαγγέτι, 15 φέτες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες

2 αυγά, 1 πατάτα,2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σοκολατάκια με πορτοκάλι

5 μεγάλα πορτοκάλια μέρλιν (χωρίς κουκούτσια), 400 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας