ΣΟΛΩΜΟΣ ΨΗΤΟΣ

photo

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα φρέσκου σολομού
3 λεμόνια
200 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:
100 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο
5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στύβουμε το 1 λεμόνι και κόβουμε τα υπόλοιπα σε ροδέλες. Bάζουμε τον σολομό σε ένα μπολ και τον περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον σολομό να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Για το ψήσιμο:

Βγάζουμε τα φιλέτα του σολομού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα και τις φέτες του λεμονιού. Συνοδεύουμε με μικρές πατάτες βρασμένες στον ατμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Πατάτες γεμιστές με τυρί και προσούτο

8 μέτριες πατάτες, 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, 100 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Λουκουμάδες με μήλα

2 κούπες αλεύρι φαρίνα,3 μήλα, 3...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ταραμοσαλάτα

100 γρ. ταραμά άσπρο ή κόκκινο, 1/2 κιλό...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με κουκουνάρι

300 γρ. ρύζι,1 κιλό...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας