ΣΟΛΩΜΟΣ ΨΗΤΟΣ

photo

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα φρέσκου σολομού
3 λεμόνια
200 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:
100 γραμμ. αγελαδινό βούτυρο
5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στύβουμε το 1 λεμόνι και κόβουμε τα υπόλοιπα σε ροδέλες. Bάζουμε τον σολομό σε ένα μπολ και τον περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον σολομό να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα:

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.

Για το ψήσιμο:

Βγάζουμε τα φιλέτα του σολομού από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα και τις φέτες του λεμονιού. Συνοδεύουμε με μικρές πατάτες βρασμένες στον ατμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Μελιτζάνες παρμεζάνα

750γρ. μελιτζάνες, ελαιόλαδο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κοτόπουλο α λα κρέμ

2 στήθη κοτόπουλου,2 μέτρια...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σπαγγέτι με σάλτσα φέτας

1 πακέτο σπαγγέτι, 300 γρ. φέτα τριμμένη,3 φρέσκα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γαρίδες κοκκινιστές με πατάτες

1 κιλό γαρίδες, 1 κιλό πατάτες, 4 ώριμες...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ