Μανιταρόπιτα

photo

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας

400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5-6 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν/γαλοπούλα καπνιστή

300 γρ. τυριά τριμμένα (εγώ βάζω παρμεζάνα και milner)

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες

αλάτι, λευκό πιπέρι

1 αβγό χτυπημένο

σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν/γαλοπούλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να δέσει για περίπου 10'. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Σε πυρέξ ή ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε και τις ροδέλες της πιπεριάς, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε καλά στις άκρες για να μη «δραπετεύσει» η γέμιση, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πηρούνι, και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε για 45' περίπου στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας