Κολοκυθάκια σουφλέ

photo

ΥΛΙΚΑ

11/2 κιλό κολοκύθια μεγάλα ή κολοκύθα κόκκινη

1 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα τυριά τριμμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα

1/2 πατάτες βραστές ή πουρές ή ρύζι βρασμένο ή γαλέτα δυόσμο

βούτυρο φρέσκο

αλάτι

πιπέρι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια, προσθέτουμε τα διάφορα τυριά τριμμένα, τις βραστές πατάτες ή τον πουρέ ή το βρασμένο ρύζι ή τη γαλέτα, το δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο βούτυρο φρέσκο. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί βουτυρωμένο, ρίχνουμε από πάνω μια μέτρια μπεσαμέλ (βλ. συνταγή στις Σάλτσες) και τα βάζουμε στο φούρνο.

Το ίδιο σουφλέ γίνεται με μελιτζάνες που τις βράζουμε λίγο και μετά τις λιώνουμε μ' ένα πιρούνι.

 

Για τη μπεσαμέλ:

4 κουταλιές σούπας λάδι

2 κουταλιές σούπας αλεύρι

γάλα

2-3 διαφορετικά τυριά τριμμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τη σόγια για μια ώρα σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό. Μετά τη βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο των χορταρικών, τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, κανέλα, μηλόξυδο, αλάτι, CARINO, ελάχιστο κάρυ, και το λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να χυλώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε τις πένες να βράσουν. Αφού βράσουν βάζουμε σε ένα πυρέξ 21/2 κουταλιές σούπας βούτυρο, και ρίχνουμε τις πένες ανακατεμένες με τη σόγια.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και αφού το γυρίσουμε καλά προσθέτουμε χλιαρό γάλα ώσπου να γίνει μια κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 είδη τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ζεστό φούρνο και το ψήνουμε περίπου 60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σαλάτα Μεξικάνα

2 καλαμπόκια,3 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σαλάτα με αβοκάντο

1 αβοκάντο, 200 γρ. φύλλα από σπανάκι, 100 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Πατάτες με κρεμμύδια

2 κιλά μεγάλες πατάτες, 2 μεγάλα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γλώσσα με πατάτες

5 φιλέτα γλώσσα, 5 πατάτες, 1 κουταλιά...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ