ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΓΙΑΧΝΙ

photo

Υλικά

1 κιλό κουκιά φρέσκα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

230 γρ. χυμό ντομάτας

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κουκιά στη μέση. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι κατ μόλις ροδίσει προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κουκιά, 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κατ τα αφήνουμε να βράζουν σε δυνατή φωτιά. Μπορούμε αν θέλουμε, να τα συνοδέψουμε με σκορδαλιά.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας