ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ (ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ)

photo

1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο

1/4 κιλού ζάχαρη

λίγη μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη

κανέλα

γαρίφαλο

1/2 ποτήρι κρασιού αλισίβα

αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, βάζουμε την αλισίβα, κανέλα, γαρίφαλο, μαστίχα κοπανισμένη και όσο αλεύρι σηκώσει για να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάθουμε κουλουράκια και τ' αλείφουμε με γάλα εβαπορέ και τα ψήνουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σαλάτα με όσπρια και χρωματιστά λαχανικά

250 γρ. φακές, 1 κόκκινη...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γρανίτα κακάο

25 γρ. κακάο,140 γρ. κουβερτούρα, 130 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Λουκάνικα με πιπεριές

380 γρ. λουκάνικα (Τρικάλων με πράσο), 3...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Πατάτες φούρνου με κρέμα γάλακτος

πατάτες,1 κρέμα γάλακτος, 1 κύβος...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας