ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ (ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ)

photo

1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο

1/4 κιλού ζάχαρη

λίγη μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη

κανέλα

γαρίφαλο

1/2 ποτήρι κρασιού αλισίβα

αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, βάζουμε την αλισίβα, κανέλα, γαρίφαλο, μαστίχα κοπανισμένη και όσο αλεύρι σηκώσει για να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάθουμε κουλουράκια και τ' αλείφουμε με γάλα εβαπορέ και τα ψήνουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Παγωτό nutella

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,120 γρ. nutella,400 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μανιταροσαλάτα

1 κιλό μανιτάρια, 2 κουτ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μπουρεκάκια με τυριά

1 πακέτο φύλλο κρούστας, 5 κουταλιές...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

800γρ. γαρίδες καθαρισμένες, 100ml ελαιόλαδο, 2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας