Μπακαλιάρος παστός πλακί

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό παστός ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 ξερά κρεμμύδια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ αραιωμένο με νερό

2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

4-5 γαρύφαλλα

1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο , τον κόβουμε σε κομμάτια και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και βράζουμε για 3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης με το μαϊντανό, το ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα των κρεμμυδιών πάνω στα κομμάτια του μπακαλιάρου.  Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τον μπακαλιάρο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη. Μπορούμε, αντί να σοτάρουμε τα λαχανικά, να τα βάλουμε ωμά πάνω στα ψάρια.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας