ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 σακούλα μύδια (600 γρ.) σε νερό χωρίς κέλυφος

1/4 Φέτα τριμμένη χοντρά

1 λεμόνι, το χυμό

1/4 κουταλάκι ρίγανη

Α1 κουταλάκι λάδι

Πιπέρι, λίγο αλάτι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τα μύδια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα να αχνιστούν για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το πιπέρι, το αλάτι και τέλος τη φέτα. Ανακατεύουμε με κουτάλα και μόλις το τυρί λιώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρίγανη και το χυμό του λεμονιού με 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά και 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο

250 γρ ζυμαρικά φουσίλι,200 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Καλαμαράκια τηγανητά

1 κιλό καλαμαράκια μικρά,τρυφερά, 1 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Τάρτα κοτόπουλου με μπέικον και τυριά

1 δόση ζύμη μπριζέ ή 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες, 5 φιλέτα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κρέας με πιπεριές και μανιτάρια

1 κιλό χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε μερίδες,2...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας