ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια πένες

1 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους

3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

4-5 καρότα κομμένα σε κυβάκια

1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

2-3 φύλλα δάφνης

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

Ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 φλιτζάνια γάλα

1 αβγό

200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα

αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τις πένες 3-4 λεπτά λιγότερο απ' όσο γράφουν οι οδηγίες και τις σουρώνω. Βάζω το λάδι σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζω τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, προσθέτω το κρέας, το ανακατεύω και αυτό για 5-6 λεπτά και ρίχνω το κονιάκ. Βάζω τα καρότα, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω το κρέας και τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Για να φτιάξω την μπεσαμέλ, βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το αλεύρι και το ανακατεύω, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μετά ρίχνω το γάλα ζεστό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω συνέχεια την μπεσαμέλ μέχρι να πήξει. Σβήνω τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτω το αβγό χτυπημένο και τα τυριά. Τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύω τις πένες με το κρέας, τα βάζω σε ένα ταψί, απλώνω από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γλώσσα τηγανητή

1 γλώσσα καθαρισμένη, 1/2 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Κέικ μήλου

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις xρήσεις, 1/5 φλιτζάνι...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μοσχάρι με κολοκυθάκια

1 κιλό μοσχάρι ελιά,1 κιλό μικρά κολοκυθάκια,3...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό,500 γρ. ζάχαρη,750 ml...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας