ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια πένες

1 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους

3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

4-5 καρότα κομμένα σε κυβάκια

1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

2-3 φύλλα δάφνης

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

Ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 φλιτζάνια γάλα

1 αβγό

200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα

αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τις πένες 3-4 λεπτά λιγότερο απ' όσο γράφουν οι οδηγίες και τις σουρώνω. Βάζω το λάδι σε χαμηλή φωτιά, τσιγαρίζω τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, προσθέτω το κρέας, το ανακατεύω και αυτό για 5-6 λεπτά και ρίχνω το κονιάκ. Βάζω τα καρότα, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω το κρέας και τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Για να φτιάξω την μπεσαμέλ, βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το αλεύρι και το ανακατεύω, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μετά ρίχνω το γάλα ζεστό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω συνέχεια την μπεσαμέλ μέχρι να πήξει. Σβήνω τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτω το αβγό χτυπημένο και τα τυριά. Τα ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύω τις πένες με το κρέας, τα βάζω σε ένα ταψί, απλώνω από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Χοιρινές μπριζόλες με κρασί

6 χοιρινές μπριζόλες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 φύλλα...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Γαύρος παναρισμένος

1 κιλό γαύρο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πακέτο...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ταλιατέλες με γαρίδες

250 γρ. ταλιατέλες, 12 γαρίδες καθαρισμένες, 1...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

1/2 κούπας ελαιόλαδο,500 γρ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας